Succesvolle ode aan Ede Staal bij Pura Vida

zondag 02 september 2018

Succesvolle ode aan Ede Staal bij Pura Vida

De twaalfde editie van het openluchtconcert Pura Vida was zaterdagavond een groot succes. Onder leiding van dirigent Frans-Aert Burghgreaf bracht het NNO aan de oevers van het Oldambtmeer een prachtige ode aan Ede Staal. Solisten Wia Buze en Erwin de Vries wisten het publiek te raken met hun vertolkingen van de nummers van de Grunneger troubadour. Voor de pauze speelde het NNO enkele stukken uit de opera Carmen en zongen de solisten enkele nummers uit hun eigen repertoire.

De twaalfde editie van het openluchtconcert Pura Vida was van-avond een groot succes. Onder leiding van dirigent Frans-Aert Burghgreaf bracht het NNO aan de oevers van het Oldambtmeer een prachtige ode aan Ede Staal. Solisten Wia Buze en Erwin de Vries wisten het publiek te raken met hun vertolkingen van de nummers van de Grunneger troubadour. Voor de pauze speelde het NNO enkele stukken uit de opera Carmen en zongen de solisten enkele nummers uit hun eigen repertoire.

Het concertterrein was met 10.000 bezoekers weer goed gevuld. De eerste toeschouwers kwamen al vroeg in de middag met stoeltjes naar het terrein om de verkeersdrukte voor te zijn. Ook op het water lagen enthousiaste bezoekers al bijtijds voor anker met hun bootjes. De ruime opzet van het terrein en de toevoeging van diverse eet- en drinkgelegenheden werden erg gewaardeerd. De bezoekers genoten van een muzikale avond over alles wat het Groninger land en zijn bewoners zo bijzonder maakt in een uniek stukje Groningen; Blauwestad.

Traditiegetrouw begon het concert met het gezamenlijk zingen van het Grunnens Laid, dat voorafgegaan werd door het openingswoord van mevrouw Rika Pot, burgemeester van de gemeente Oldambt. In haar openingsspeech bedankte ze het orkest en alle sponsoren en subsidiegevers die dit mooie evenement mogelijk maken.

Aan het eind van het concert werd bekendgemaakt dat de volgende editie van Pura Vida op zaterdagavond 31 augustus 2019 gehouden wordt.

Deel deze pagina