Succesvolle Tocht om de Noord door Oldambt

maandag 30 september 2013

Afgelopen zaterdag en zondag vond de Tocht om de Noord plaats. Zo’n 4500 wandelaars uit heel Nederland genoten van de route, die o.a. door Oldambt ging. De rode draad van dit wandelfestijn was dit jaar de tramspoorlijn Ol Graitje.

Afgelopen zaterdag kwamen de wandelaars aan in Winschoten. Marketing Oldambt heeft gezorgd voor een aantal activiteiten langs de route. Dansgroep Da Funky Feet en het Warffums mannenkoor hebben gedurende de middag opgetreden in de Campus Winschoten. Daarnaast was Stichting Oud Winschoten aanwezig met een expositie over Ol Graitje in het Stationsgebouw in Winschoten. Naast het stationsgebouw stond verhalenvertelster Janke Sinnema. Het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt zorgde samen met de wandelaars voor een bijzonder wandelkunstwerk van de oude tram. 

De deelnemers eindigden uiteindelijk bij de Tramwerkplaats waar ze een tas overhandigd kregen met toeristische informatie over Westerwolde en Oldambt.

Op zondag ging de tocht verder vanuit De Toekomst in Scheemda. In Midwolda maakte de Vereniging Dorpsbelangen zich sterk om de wandelaars met veel activiteiten te verwelkomen. De route liep o.a. over een boerenerf, langs de Ennemaborgh, door Boerderij Hermans Dijkstr en langs de kerk richting de jachthaven bij het Oldambtmeer. Via Woldendorp finishte de tocht uiteindelijk in Delfzijl.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement en hopen de deelnemers nog eens opnieuw te mogen verwelkom in onze regio.  

Deel deze pagina