Tellerlikker Festival laat proeven van cultureel en culinair seizoen

donderdag 28 mei 2015

Tellerlikker Festival laat proeven van cultureel en culinair seizoen

Een jaarlijkse uitmarkt met een smakelijke ‘pruiverij’ van muziek, dans, theater en lekker eten: als het aan Cultuurhuis De Klinker, de gemeente Oldambt en de Winschoter winkeliers ligt, wordt het eerste Tellerlikker Festival een cultureel en culinair festijn dat smaakt naar meer. Ook amateurverenigingen, koren, popbands, muziek- en theatergroepen kunnen zich melden voor een plek in het tweedaagse programma.

Start theaterseizoen
De eerste editie van het Tellerlikker Festival vindt plaats op zaterdag 19 en zondag  20 september a.s. en sluit aan op de officiële opening van Cultuurhuis De Klinker op de vrijdagavond. Bedoeling is dat het evenement uitgroeit tot een jaarlijks terugkerende uitmarkt, die de start van het theaterseizoen inluidt met voorproefjes uit het Klinker programma en presentaties van amateurverenigingen op het gebied van cultuur, zoals orkesten, koren, dansscholen, toneel, muziek en popbands uit de regio.  

Tellerlikker
Horeca, winkeliers en organisaties zullen zich tijdens de Winschoter uitmarkt presenteren met proeverijen, streekproducten en culinaire lekkernijen uit binnen- en buitenland. Festivalcoördinator Hans Elbersen: “Het evenement gaat bezoekers twee dagen lang een smakelijke mix van cultuur en lekker eten bieden in en rond Cultuurhuis De Klinker en het centrum van Winschoten. De naam Tellerlikker Festival past daar perfect bij!” 

Uitmarkt
De organiserende partijen gemeente Oldambt, winkeliersvereniging Handel & Nijverheid en Stichting Marketing Oldambt willen met het Tellerlikker Festival een sprankelende, aansprekende uitmarkt neerzetten, die een voorproefje van het theaterseizoen in De Klinker laat zien en een podium biedt aan het rijke culturele verenigingsleven van de regio, met optredens en presentaties van amateurs en professionals. “En dat dan gecombineerd met lekker eten, mooier kan het niet!” aldus Elbersen. Cultuur en culinair ontmoeten elkaar in het derde weekend van september in het centrum van Winschoten. Het Tellerlikker Festival kan daarmee met recht nu al een festival van de goede smaak worden genoemd.

Amateurs welkom
Verenigingen, koren, dans-, muziek- en theatergroepen etc. die zich willen presenteren tijdens het festival kunnen zich aanmelden bij Cultuurhuis De Klinker (0597 700270, Kunstencentrum) of per mail op kunstencentrum@indeklinker.nl 

Prijsvraag officiële opening
Wil je kans maken om bij de officiële opening van Cultuurhuis De Klinker aanwezig te zijn op vrijdag 18 september? Doe dan mee aan de prijsvraag

 

Deel deze pagina