Valentijn Visfestijn in Blauwestad

woensdag 27 januari 2016

Valentijn Visfestijn in Blauwestad

Valentijnsdag krijgt een bijzondere invulling in Blauwestad. Op 14 februari organiseert hengelsportzaak Rietdijk het Valentijn Visfestijn.  Het gaat om een roofviswedstrijd in het Havenkwartier Blauwestad waarbij er zowel vanaf de oevers als op het water van het Oldambtmeer kan worden gevist. De winnaar met de grootste snoek mag een dag op pad met de bekende sportvisser en auteur Hilco van Nuil.

Omdat de viswedstrijd op Valentijnsdag plaats vindt, is er ook een programma voor de niet-vissende partners. Zij kunnen diverse workshops volgen, variërend van 'Kleur je Dag' met kleur- en kledingadviezen tot Zentangle tekenen en Hotfix sjablonen maken.  Met deze workshops kunnen de vissers hun partners op een leuke manier verrassen.

Bijzonder is, dat ook mensen met een beperking kunnen gaan vissen, op rolstoelveilige steigers. Op deze manier wordt de Stichting ViMeBe (Vissen met Beperking) in de spotlights gezet. Ook wordt er een tombola gehouden ten bate van deze Stichting.  Blauwestad-directeur Johan Koopmans is blij met het evenement. Het bewijst dat het Oldambtmeer door diverse groepen wordt ontdekt, dus ook door sportvissers. "Wat mij betreft wordt het woord Valentijnsvissen straks een begrip".    

Inmiddels hebben zich al tientallen vissers aangemeld, zowel uit Nederland, als uit Duitsland. De viswedstrijd duurt van 9.00 tot 16.30 uur waarna om 17.00 uur de prijsuitreiking plaats vindt. Deelname kost -inclusief lunch- 10 euro. De prijs voor de workshops is 12,50 euro, waarbij voor 5 euro nog een lunch kan worden gereserveerd.
Aanmelden kan via de website www.rietdijkhengelsport.nl.  Meer informatie is ook te vinden op de facebookpagina Rietdijk Hengelsport Valentijn Visfestijn.
 

Deel deze pagina