Veelzijdig Ostfriesland in nieuwe Nederlandstalige informatiebrochure

dinsdag 24 september 2013

Veelzijdig Ostfriesland in nieuwe Nederlandstalige informatiebrochure

Ten noordenoosten van de provincie Groningen, achter de Dollard, ligt een streek die bij veel Nederlanders nog onbekend is: Ostfriesland. Deze landstreek is veel meer dan een weids landschap met schapen op de dijk. Wat er in Ostfriesland allemaal te zien en te beleven valt, is nu na te lezen in de nieuwe Nederlandstalige reisgids.

De gids staat boordevol uitstapjes, sportieve activiteiten, evenementen en vakantietips. Naast een korte beschrijving van alle steden en vakantieplaatsen staat in de Nederlandse uitgave een handig overzicht met campings. 

Wad & wellness
In de biotoop Waddenzee met zijn zeven waddeneilanden valt zoveel te beleven, dat op verschillende plekken langs de kust en op de eilanden bezoekerscentra zijn ingericht. Hier wordt de unieke flora en fauna van het wad op een aanschouwelijke manier onder de aandacht gebracht. Maar er gaat natuurlijk niets boven een wandeling met een gids over het wad bij eb. Het zeeklimaat aan de kust en op de eilanden heeft een bijzonder heilzame werking en dat weten ze hier al meer dan 200 jaar. Het toverwoord is Thalasso: met de schatten uit de zee – slik, algen en zeewater – wordt gezorgd voor een uniek wellnessgevoel.

Kleurenpalet
Het kleurenpalet in Ostfriesland bestaat uit meer dan het blauw van de lucht en het groen van de weilanden. De fantasievolle boerderijtuinen, schitterende parken, uitgestrekte rododendronparken en de bloemenstad Wiesmoor bieden een bonte kleurenpracht. De veelzijdigheid van Ostfriesland is het beste met de fiets te ontdekken. Er is waarschijnlijk geen streek in Duitsland die zo´n uitstekend bewegwijzerd netwerk van fietspaden heeft.

Geen moment verveling
De Friezen houden van kinderen en ze hebben van alles verzonnen om te zorgen voor het perfecte uitstapje. Een piratenmuseum, een schilder- en circusschool, een huisdierenpark, overal zijn leuke attracties te vinden. En als het weer niet meezit, kunnen de kids lekker ravotten in een van de vele indoorspeeltuinen, die hier heel treffend 'Kinderspielhaus' worden genoemd. Ook voor hondenbezitters biedt de gids praktische tips. Van het hondenstrand in Hooksiel tot het Fun-Agility-Park, een hindernissenparcours voor honden in Neßmersiel.
_________________________________________________________________________

De nieuwe reisgids is te bestellen bij:
Ostfriesland Tourismus GmbH | Ledastraße 10 | D-26789 Leer
Tel. 0049 491 91 96 96 60 | urlaub@ostfriesland.de

Meer informatie over Ostfriesland: www.ostfriesland-toerisme.nl
 

Deel deze pagina