Vliegerfestijn tijdens WaterWeekend Blauwestad

maandag 19 mei 2014

Vliegerfestijn tijdens WaterWeekend Blauwestad

Ook in de lucht is er van alles te zien tijdens het WaterWeekend Blauwestad. Vanaf de Reiderhaven in Beerta gaan tientallen bijzondere vliegers naar boven. Het weekend wordt op zaterdag 28 en zondag 29 juni 2014 gehouden in de havens van Beerta, Midwolda, Blauwestad en Winschoten.

De deelnemers van dit spectaculaire vliegerfestijn verblijven met hun campers, caravans en tenten op het haventerrein, dat voor het publiek gewoon toegankelijk is. Bezoekers kunnen dus van dichtbij de vliegers bekijken. In de haven is ook live muziek met op zondagmiddag een optreden van Lucas en Gea. Zaterdagavond is er tot middernacht een nachtvliegershow met lichtjes.    

Tijdens het WaterWeekend Blauwestad zijn in alle havens diverse gratis activiteiten voor jong en oud. In Het Havenkwartier vindt de internationale zonnebotenrace, de DONG Solar Challenge, plaats.

In Midwolda zijn er allerlei demonstraties van watersportactiviteiten, en kinderen kunnen ook leren zeilen en windsurfen. Er wordt geflyboard, de maaiboot vaart met passagiers en er is een roofvisevenement. In de haven van Beerta zijn er diverse kinderattracties, een warenmarkt en er zijn diverse live optredens. Op het Beesterdiep is er, net als tijdens voorgaande edities, een boottocht langs de oevers met vrolijke optredens. In Winschoten is een drakenbootrace en vele kinderattracties. Ook kunnen er helikopter- en snorvluchten worden gemaakt. Kijk voor het volledige programma op www.waterweekendblauwestad.nl.

Deel deze pagina