Vrouwentoppers komen naar Energiewacht Tour

woensdag 26 maart 2014

Vrouwentoppers komen naar Energiewacht Tour

Met wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk en Brits kampioene Lizzie Armitstead – winnaar van der wereldbekeropener Ronde van Drenthe – heeft de Energiewacht Tour  de zekerheid dat twee internationale toppers uit het vrouwenpeloton deelnemen aan de Groningse etappekoers voor vrouwen. Die staat dit jaar voor 9 tot en met 13 april op het programma. Op vrijdag 11 april is de ploegentijdrit in de gemeente Oldambt. Start en finish zijn in Midwolda, om 14.00 uur start de eerste juniorenploeg voor Gasterij Smits en de finish van de laatste elite ploeg wordt om 15.20 uur op de Niesoordlaan. Alle ploegen rijden 1 ronde van 15 km door Midwolda, Finsterwolde en Oostwold.

Van Dijk was vorig jaar winnares van de Energiewacht Tour. De basis voor deze zege legde ze in Winsum, waar ze later dat jaar ook Nederlands kampioene tijdrijden werd. Het was bovendien voor haar de start van een zeer succesvol wielerjaar, waarin ze ook de Holland Ladies Tour  won en vooral de wereldtitel tijdrijden veroverde in het Italiaanse Florence. Deze winter stapte de Amsterdamse over naar de Nederlandse formatie Boels-Dolmans, waar ze zich sterk omringd weet in de komende editie van de Energiewacht Tour. Met de regenboogtrui om de schouders zal Van Dijk een belangrijke motor zijn in deze ploeg in de ploegentijdrit die rond Oldambt wordt verreden dit jaar en wel eens een doorslaggevende rol kan gaan spelen in het klassement.

Van Dijk weet bij Boels-Dolmans in ieder geval Lizzie Armitstead aan haar zijde, een renster die vorig jaar ook in de top van het klassement wist te eindigen. De nummer twee van de wegwedstrijd op de  Olympische Spelen van Londen 2012 voegde daar later dat seizoen een Britse wegtitel aan toe. Dit jaar schoot ze nog beter uit de startblokken. In Hoogeveen kwam ze als winnares van de Ronde van Drenthe over de streep, waarmee ze de eerste leidster in de wereldbeker werd. Twee belangrijke rensters zijn dus al bevestigd voor de komende Energiewacht Tour die op 9 april in Delfzijl van start gaat. Koersdirecteur Thijs Rondhuis verwacht binnenkort meer toppers te kunnen presenteren. “Onze ronde is hoog aangeschreven en op Marianne Vos na – die haar seizoen pas eind april begint – lijken we een groot deel van de top 10 van de UCI-ranglijst naar onze wedstrijd te kunnen krijgen. Ik ben heel blij dat Van Dijk terug is, als wereldkampioene tijdrijden geeft ze de wedstrijd extra cachet wat mij betreft.”

Deel deze pagina