Wandeltocht 'Bekend maakt Bemind' op zaterdag 6 mei door Midwolda en Oostwold

donderdag 30 maart 2017

Wandeltocht 'Bekend maakt Bemind' op zaterdag 6 mei door  Midwolda en Oostwold

De cultuur-historische wandelroute genaamd “Bekend maakt Bemind” komt tot leven op zaterdagmiddag 6 mei van 13.00 uur tot 17.00 uur. Deze wandelroute van 12,4 km loopt door de dorpen Midwolda en Oostwold en neemt je mee op ontdekkingstocht.

Bijna alle 21 locaties die op de route staan, zijn opengesteld die dag. Behalve bezichtigingen van kerken, de Klokkengieterij, de boerderij en prachtige herenhuizen valt er ook verder genoeg te beleven. Zo wordt er een heuse ouderwetse boeldag gehouden voor het goede doel in het café Twee Oldambten (vanaf 16.30 uur), leest de oude schoolmeester Jan Nomden weer op prachtige wijze verhalen voor in de voormalige school de Tichel, is er een likeurproeverij van Alambik in het huis van de dokter: De Moushouk, kan een kunstatelier gevonden worden in het oude gemeentehuis in Midwolda en kan er een kijkje gebracht worden aan de wormenkwekerij in de kloosterboerderij Goldhoorn. Zo komt de geschiedenis naast het hedendaagse leven weer tot leven.

Bezoekers en inwoners van de beide dorpen kunnen al wandelend, fietsend, gedeeltelijk met de auto of met Ol Graitje, de oude stoomtram (1915-1948), van de ene naar de andere locatie. Een specifiek startpunt is er niet dus er kan op elke gewenste locatie gestart worden. 

Dorpsbelangen Midwolda en Dorpsbelangen Oostwold samen, hebben gemeend de route met allerlei zichtbare en onzichtbare sporen uit het rijke verleden van deze dorpen tot leven te moeten wekken. Inwoners kunnen elkaar beter leren kennen en daarmee wordt de sociale cohesie in beide dorpen versterkt. Daarnaast kunnen alle inwoners met trots hun prachtige dorpen laten zien aan elkaar en alle bezoekers van buiten de dorpen.

De route is te vinden op de App “Groningen Routes”, op de panelen verspreid door het dorp en op de routefolder die tijdens deze dag uitgereikt wordt op de verschillende locaties. Ook is er de Facebookpagina Bekend maakt Bemind. Hier kun je de voorbereidingen volgen.
 
Op de route is diverse horeca  te vinden. Parkeren kan op de diverse grote parkeerplaatsen die de beide dorpen rijk zijn: de Ennemaborgh, Haven Midwolda, pier Oostwold, Oostwold Airport en de rondweg achter de beide dorpen. 

 

Deel deze pagina