Warme Dag van het Park laat jong en oud genieten

dinsdag 22 mei 2018

Warme Dag van het Park laat jong en oud genieten

Zo’n 5000 bezoekers trokken op eerste pinksterdag naar het Stadspark van Winschoten voor het evenement Dag van het Park. Het evenement, welke voor het eerst in een nieuwe opzet werd georganiseerd, had zodoende mede door het prachtige weer aan belangstelling niet te klagen. Zowel de bezoekers als de verenigingen genoten zichtbaar van de middag.

Nieuwe opzet
De nieuwe opzet van het evenement hield in dat de route een stuk korter was dan in de voorgaande jaren. De start van de route was op de parkeerplaats aan de Bovenburen nabij Sportcentrum Nico Jager. Van daaruit werden de bezoekers door middel van routeborden een ronde door het Stadspark geleid waarbij ze onderweg zo’n 30 verschillende onderdelen passeerden. Het uiteindelijke doel van het aanpassen van deze opzet was dat bezoekers de volledige route zouden lopen, dit doel is gezien de reacties van de bezoekers behaald. 

Verenigingen
Dansoptredens, ritjes met paard en wagen, sport clinics, yoga, een roofvogelshow en ga zo maar door. Je kon het zo gek niet bedenken of het viel te beleven afgelopen zondag. Ook was de kinderboerderij in de route opgenomen waardoor enorm veel kinderen hebben kunnen genieten van de nieuwe speeltuin die daar kort geleden is gerealiseerd. Een prachtige speeltuin welke natuurlijk vanaf nu altijd te bezoeken is. Ook een deel van de Belevingsroute werd opgenomen in de route van het evenement. Zo moesten bezoekers een aantal keren een pad met keien gebruiken om het water over te komen, moesten ze via een boomstam een sloot overbruggen en konden ze met een vlot naar de overkant om de beleving helemaal compleet te maken. 

Andere datum
Dit jaar was het evenement eenmalig op eerste pinksterdag. Er werd uitgeweken naar deze datum vanwege een ander groot evenement in de gemeente welke ook op de laatste zondag van mei plaats vindt, de oorspronkelijke datum van de Dag van het Park. In 2019 zal het evenement weer verhuizen naar de laatste zondag van mei. 

2019
Het evenement krijgt in 2019 wederom een vervolg. De organisatie hoopt de deelnemers van 2018 volgend jaar allemaal weer te mogen begroeten met daarbij nog een groot aantal nieuwe deelnemers.

Deel deze pagina