Wijngaard Ol Diek beste Nederlandse allround wijngaardenier!

dinsdag 01 september 2015

Wijngaard Ol Diek beste Nederlandse allround wijngaardenier!

Bij de Wijnkeuring van de Lage Landen wonnen de wijnen van Wijngaard Ol Diek uit Nieuwolda maar liefst 3 medailles en 2 zegels. Bovendien werd het bedrijf 2e in de keuring tot beste allround wijngaardenier van Nederland en België. De 1e prijs ging naar het Belgische Domein Crutzberg in St Truiden.

Op 20 en 21 augustus jl. vond de jaarlijkse Wijnkeuring van de Lage Landen plaats. Tijdens deze keuring wonnen Wijngaard Ol Diek’s wijnen Solaris 2014 en Souvignier Gris 2014 2 zilveren medailles; Cabernet 2013 1 bronzen medaille en de wijnen Merzling/Johanniter en Rosecco 2014 2 zegels. Een prachtige oogst!

De keuring wordt georganiseerd door het WIN (Wijn Instituut Nederland), samen met het Wijngaardeniersgilde Nederland, en ondersteund door de Stichting Wijnonderwijs. Alle deelnemende wijnen werden analytisch onderzocht op fouten en geproefd en beoordeeld door twee panels van Nederlandse en Belgische wijnprofessionals (vinologen). Dit gebeurde volgens het internationaal gebruikelijke O.I.V. systeem waarbij een wijn maximaal 100 punten kan behalen (Organisation Internationale de la Vigne et du Vin). De keuring is uitgevoerd onder leiding van juryvoorzitter Frank Jacobs. 

Op zondag 30 augustus werden de medailles uitgereikt in de St Lambertus Kerk in Buren (Gld) tijdens het wijnfestijn “Chateau voor Buren”. Op dit wijnevenement van de Betuwe kon een ieder kennis maken met heerlijke wijnen uit de beste wijnstreken van Nederland, Europa en zelfs van ver daarbuiten

Op zaterdag 19 en zondag 20 september vinden de jaarlijkse Open Dagen Nederlandse Wijngaarden plaats. Bij Wijngaard Ol Diek kun je dan een rondleiding door de wijngaard volgen en een bezoek brengen aan de wijnmakerij. Bovendien is Landwinkel Ol Diek dat weekend aanwezig de proeverij tijdens het Tellerlikker Festival in Winschoten. 

Deel deze pagina