Winschoten in het teken van modellenwedstrijd en modeshows

zaterdag 30 augustus 2014

Winschoten in het teken van modellenwedstrijd en modeshows

Elite Model Look en Fashion Show Winschoten op 6 september

Op zaterdag 6 september a.s. staat de binnenstad van Winschoten in het teken van modellen scouting en modeshows.  Vanaf 12:00 uur vindt op het Marktplein de castingdag van Elite Model Look plaats. In de Langestraat (ter hoogte van de RK Sint Vitus kerk) vindt voor de 4de keer de Fashion Show Winschoten (voorheen Ciao Bella Mode Event) plaats. Regionaal talent steelt op de catwalk de show in de nieuwste kledingcollecties van modezaken uit de Winschoter binnenstad. Een dag flaneren door de winkelstraten op zoek naar de ‘musthaves’ voor het komende najaar en de nieuwste mode, gecombineerd met deelname aan de Elite Model Look èn een bezoek aan één van de drie Fashion Shows. Kortom, voor modeliefhebbers is Winschoten 6 september ‘the place to be!’ 
 

Fashion Show Winschoten

Fashion Show Winschoten

‘Kleding maakt de man’ luidt het gezegde. In het geval van de Fashion Show Winschoten (onderdeel van het Fashion Event Winschoten) echter zéker ook de vrouw. Kleding komt immers het beste tot z’n recht als het wordt gedragen. Daarvoor is de Fashion Show dan ook het perfecte podium. Regionale modellen stelen deze middag drie keer de show op de catwalk in de gloednieuwe najaarscollecties (dames, heren en kinderen) van maar liefst vijftien gerenommeerde modezaken uit de Winschoter binnenstad. De drie modeshows vinden plaats om 13.30, 14.30 en 15.30 uur.
Evenals vorig jaar is de presentatie van de modeshows in handen van zanger Martin Zemering. Voor de muzikale begeleiding zorgt DJ Jeroen Gras. Bezoekers van de modeshow kunnen naast het  aanschouwen van de nieuwste modecollecties, nabij de catwalk terecht voor onder andere kleuradvies.

Elite Model Look castingdag

Voor jonge meiden in Noord Nederland is het zaterdag 6 september dé kans om de nieuwe Lara Stone worden. Wat hebben de topmodellen Gisele Bündchen, Cindy Crawford en Lara Stone gemeen? Zij begonnen alle drie hun carrière door deelname aan de Elite Model Look, de meest prestigieuze modellenwedstrijd ter wereld. Deze  wedstrijd is een geweldige springplank naar een succesvolle (internationale!) modellencarrière.

Jongeren die ervan dromen om te poseren voor de camera en te paraderen over de catwalk, kunnen zich nú inschrijven voor de Elite Model Look castingdag op zaterdag 6 september a.s. (aanvang 12:00 uur) op het Marktplein in Winschoten. Wie weet wordt jij wel de nieuwe Lara Stone! De voorwaarden tot deelname voor meisjes is dat zij  tussen de 14 en 22 jaar oud zijn en minimaal 172 cm lang zijn. Jongens die willen deelnemen dienen tussen de 16 en 22 jaar oud te zijn en minimaal 182 cm lang. Inschrijving voor deelname aan de castingdag van de Elite Model Look kan via www.elitemodellook.nl of via de Facebook-pagina van Elite Model Look Nederland. Ook kunnen jongeren zich op 6 september tot vier uur ’s middags inschrijven bij de Elite Model Look-balie op het Marktplein.

De jury van de Elite Model Look in Winschoten wordt gevormd door Sven Gruber, director Elite Model Management Amsterdam, Esther van der Weiden, booker Elite Model Management Amsterdam, Nodar Beghiyl, Director Elite Model Look Nederland. Speciaal voor de castingdag komt uit Parijs International Model Scout Jennifer-May Cope naar Winschoten.

Na afloop van de eerste castingronde staat het team van Rob Peetoom Hair + Make-up klaar om alle kandidaten die doorgaan naar de tweede ronde,  te voorzien van een natural make-over voor de fotoshoot. De halve finalisten van de castingdag in Winschoten zullen omstreeks 16.30 uur bekend worden gemaakt door de juryvoorzitter. 

De in Winschoten geselecteerde modellen in spé strijden vervolgens in de halve finale op zondag 5 oktober a.s., in de toonaangevende salon van Rob Peetoom Hair + Make-up in Amsterdam, om een plek in de Nederlandse finale. Deze vindt op 15 oktober plaats in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Maar voorafgaand aan deze Nationale finale worden de finalisten optimaal voorbereid en klaargestoomd in het beauty & wellness walhalla Spa Sport Hotel ZUIVER, te Amsterdam. Hier krijgen zij een weekend lang trainingen, workshops en advies o.l.v.  professionals uit de wereld van fashion, beauty en gezondheid.

Naast een contract bij Elite Model Management Amsterdam is het doel om een plek te bemachtigen in de grandioze World Final eind november in Shenzhen China. Hier zullen talenten uit de hele wereld strijden om de titel Elite Model Look 2014, de meiden een 2-jarig contract voor minimaal €150.000 en de jongens een 2-jarig contract voor minimaal €50.000 bij het Elite Model Agency Worldwide en wereldwijde bekendheid. 

Over Elite Model Look

Over Elite Model Look

Elite Model Look is de beroemdste internationale modellencompetitie ter wereld en trekt jaarlijks meer dan 400.000 deelnemers uit meer dan 800 steden, 70 landen en 5 continenten. Een serieuze wedstrijd die er toe doet dus! Voor het 31ste jaar op rij geeft Elite duizenden meisjes tussen de 14 en 22 jaar én voor de tweede keer ook jongens, tussen de 16 en 22 jaar, de kans om hun droom werkelijkheid te laten worden.

De wedstrijd was het startpunt van de carrière van supermodellen zoals Cindy Crawford, Ming Xi, Sigrid Agren, Constance Jablonski, Fei Fei Sun en Gisele Bündchen. Maar ook Nederlandse modellen als Frederique van de Wal, Yfke Sturm, Wendy Veldhuis, Rianne ten Haken, Sofie Oosterwaal en Lara Stone werden allen ontdekt door Elite Model Look. Na de nationale finale mochten zij Nederland vertegenwoordigen tijdens de Internationale finale en hier eindigden zij op nummer 1. De rest van hun carrières is bekend... 

Wereldwijde bekendheid en China

Tijdens de Internationale finale strijden talenten uit de hele wereld om de titel Elite Model Look 2014 en wereldwijde bekendheid. Daarnaast strijden de meiden om een 2-jarig contract voor minimaal €150.000 en de jongens om een 2-jarig contract voor minimaal € 50.000 bij het Elite Model Agency Worldwide. De Top 9 krijgt een 2-jarig contract minimaal €50.000. Voorafgaand aan de Internationale finale krijgen de winnaars een once-in-a-lifetime model bootcamp experience in Shenzhen, met talloze workshops, fotoshoots en trainingen, waarbij zij zich in korte tijd ontwikkelen tot professioneel model.

Deel deze pagina