Winschoter winkeliers lanceren Winschoten24

woensdag 30 april 2014

Winschoter winkeliers lanceren Winschoten24

Winschoten maakt stappen voorwaarts, ook op het digitale vlak: van 1.0 naar 2.0. Op 3 mei lanceren de initiatiefnemers namelijk Winschoten24, een unieke combinatie van een fysieke webwinkel en een webplatform waar ondernemers de handen ineen slaan. Bovendien is er vanaf juni gratis Wi-Fi in de Winschoter binnenstad. Winschoten mag zich dan scharen in het rijtje van steden als Amsterdam, Rotterdam en Veenendaal, waar het ‘Nieuwe Winkelen’ al is ingevoerd.

Het concept van Winschoten24 bestaat uit een fysieke webwinkel, een webplatform voor online bestellingen en promotie van producten en evenementen en gratis Wi-Fi in de Winschoter binnenstad. De fysieke webwinkel van Winschoten24 aan het Israëlplein 3 in Winschoten wordt op 3 mei officieel geopend. Mensen kunnen vanaf dat moment ook aankopen doen via de webshop die te vinden is op de website www.winschoten24.nl, waarbij Winschoter bedrijven met een bestaande webshop zich kunnen aansluiten.

Same day delivery

Er komt ook een bezorgservice voor de online bestelde orders, waar werkzoekenden voor worden ingeschakeld. Zij leveren orders doorgaans dezelfde dag aan huis af binnen een straal van 20km, als er voor 17.00 uur in de middag is besteld. ‘De snelheid is van belang om de concurrentie met andere webshops aan te gaan’, aldus de initiatiefnemers.

Ambities

In de fysieke webwinkellocatie is vanaf 3 mei gratis Wi-Fi beschikbaar. In juni zal gratis Wi-Fi in het winkelcentrum operationeel worden. Ook zijn er ambities voor mobiele applicaties over winkelen in Winschoten. Als de plannen aanslaan, komt er waarschijnlijk een soortgelijke fysieke webwinkel in de Duitse stad Leer, waarmee Winschoten een band onderhoudt. Winkeliers uit de Groninger plaats zouden hun producten dan ook online aan Duitse zusterstadbewoners kunnen aanbieden en vice-versa.

Versterking Winschoter binnenstad

Winschoten24 is één van de projecten die de gemeente Oldambt, de provincie Groningen en Winschoter ondernemers samen hebben ontwikkeld om de Winschoter binnenstad klaar te stomen voor de komende 50 jaar. Winschoten ligt in een regio waar als gevolg van krimp diverse uitdagingen liggen: urbanisatie, leegstand in het winkelgebied en werkloosheid. In het actieprogramma Versterking Binnenstad Winschoten worden deze uitdagingen omgebogen in kansen.

Deel deze pagina