Xpositie - De vele gezichten van Blauwestad

woensdag 28 juni 2017

Xpositie - De vele gezichten van Blauwestad

Op zaterdag 1 juli opent wethouder van den Aker de Xpositie Blauwestad. Een foto expositie ontstaan vanuit een zeer geslaagde amateur fotowedstrijd met als onderwerp: "De vele gezichten van Blauwestad".

Het idee voor de Xpositie is ontstaan tijdens spontane gesprekken tussen medewerkers van Projectbureau Blauwestad en fotografen die op zoek waren naar tips voor mooie plekjes in het gebied rondom Blauwestad. Hoe leuk zou het zijn om meer mensen te laten zien hoe mooi het hier is en hoe verrassend Blauwestad kan zijn? Zo ontstond het idee voor een fotowedstrijd én een expositie op een bijzondere locatie.

Over de Xpositie
Het aantal inzendingen was enorm en de variatie in onderwerpen groot. Een jury heeft een selectie gemaakt van de beste foto’s en daaruit een aantal winnaars gekozen. Op verschillende verrassende plekken zijn de foto’s te bewonderen. De winnende foto’s zijn geëxposeerd in Boathenge, een kunstwerk van Marc van Zanten, die zich daarvoor liet inspireren door Stonehenge in Engeland.
Een collage van alle inzendingen hangt in de Wilgenborg en ook de eervolle vermeldingen en de social media winnaars hebben een speciaal plekje gekregen in het gebied. Wandel vanuit het Havenkwartier over de houten loopbrug naar strand Zuid en dan nog een stukje door. Daar ontdek je een unieke ‘openlucht fotogalerie’. Van bouwhekken en lampenkappen tot een panoramawand, deze galerie laat foto’s op een wel heel bijzondere manier zien.

De hele zomer lang
Het gebied rondom Blauwestad blijft uitnodigen om te verkennen en te fotograferen en we hopen dat heel veel mensen de hele zomer lang komen genieten van de mooie, wonderlijke, kunstzinnige en grappige foto’s van het gebied.
De Xpositie is vanaf zondag 2 juli tot en met 30 september gratis te zien in het gebied rondom de Wilgenborg achter strand Zuid. Kom en ontdek "De vele gezichten van Blauwestad"!

Deel deze pagina