Zandsculpturen Festival Blauwestad van start gegaan

dinsdag 29 juli 2014

Zandsculpturen Festival Blauwestad van start gegaan

De organisator van het eerste zandsculptuurfestival in Blauwestad heeft de ambitie om door te groeien. De zandsculptuurkunstenaars van Global PowWow willen volgend jaar meer sculpturen kunnen bouwen. De afgelopen weken is onder meer het grootste zandkasteel van Nederland in Blauwestad verrezen. Maandag 28 juli is het festival officieel van start gegaan. 

Alec Messchaert is nu al enthousiast over het aantal bezoekers dat Blauwestad afgelopen weekend aandeed. "We waren nog niet klaar met bouwen, maar de auto's van de bezoekers stonden al rijen dik geparkeerd." Messchaert hoopt de komende maanden lokale ondernemers enthousiast te maken voor een groter sculptuurfestival volgend jaar. "Samenwerking is daarbij cruciaal. Ik denk dan om de ondernemers in de binnenstad van Winschoten er bij te betrekken. Wij promoten de winkelstad tijdens het festival en de winkeliers promoten het festival."

Tot en met 31 augustus zijn er in totaal zeven grote zandsculpturen te zien tot wel 7,5 meter hoog. De sculpturen staan op de wandelboulevard in Het Havenkwartier in Blauwestad. Het thema is sprookjes en verhalen. Het festival is vrij toegankelijk. 

Gratis ijsje
Het Zandsculptuur Festival Blauwestad is voor alle leeftijden interessant om te beleven. Er is een grote zandbak waar kleintjes heerlijk kunnen spelen. In de zandbak liggen in het zand sleutelhangers verborgen die recht geven op een gratis ijsje bij brasserie Loef & Lij.  

Naast het bekijken van de zandsculpturen kunnen bezoekers ook zelf aan de slag. Elk weekend geeft een professionele kunstenaar een demonstratie en zijn er workshops. 

Op aanvraag zijn er ook rondleidingen, verjaardagen, productlanceringen en kinderfeestjes mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.blauwestad.nl.

Deel deze pagina