Toeristisch Overstap Punt

TOP

In Oldambt zijn een aantal Toeristische Overstappunten (TOP). Hier starten en eindigen wandel- en fietsroutes. Bij een aantal van de TOP's kun je een kop koffie of thee drinken, al dan niet met wat lekkers. Op Informatiepanelen zie je een kaart van de regio met daarop de wandel- en fietsroutes. Je auto kun je met een gerust hart gratis achterlaten op de parkeerplaatsen bij de TOP’s.

TOP Pier Oostwold TOP Pier Oostwold

TOP Pier van Oostwold

Aan de boorden van het Oldambtmeer begin je je ontdekkingstocht door Blauwestad en de rest van Oldambt. Dichtstbijzijnde horeca is Café de Twee Oldambten in Oostwold. TOP Pier van Oostwold ligt aan de Oldambtroute (48 km).
Bereikbaarheid: Afslag 47 van A7 en vervolgens richting Finsterwolde/Oostwold. Of afslag 45 van A7 en vervolgens richting Midwolda/Oostwold. TOP Pier van Oostwold heeft de ingang aan de Klinkerstraat in Oostwold.

TOP De Hardenberg

Vanaf de parkeerplaats van Sportcentrum De Hardenberg loop je direct natuurgebied De Tjamme in. Eten en drinken kun je tijdens openingstijden in De Hardenberg. Behalve langs knooppunten kun je vanaf hier de Oldambtroute van 48 km fietsen.
Bereikbaarheid: afslag 47 van A7, volg borden Finsterwolde en na ongeveer 7 kilometer zie je aan je rechterhand Sportcentrum De Hardenberg.

TOP In den Stallen

In Hotel-restaurant In den Stallen kun je niet alleen vooraf of na afloop lekker wat eten, je kunt er ook overnachten. Vanaf de parkeerplaats fiets je makkelijk naar Winschoten of volg je de Oldambtroute (48 km) of de Internationale Dollardroute (200 km). Of stel met de kaart op het informatiepaneel je eigen fietsroute samen.
Bereikbaarheid: Afslag 47 van A7 en vervolgens richting Beerta. TOP In den Stallen vind je ongeveer een kilometer na de afslag aan je rechterhand.

TOP Kiek over Diek

TOP Kiek over Diek

In het kader van het fietspad 'Kiek over Diek' zijn langs de Waddenzeedijk 12 bijzondere TOP's gerealiseerd. Het fietspad heeft een lengte van 90 km langs de dijk tussen Lauwersoog en Nieuwe Statenzijl. Binnen Oldambt vind je 2 van deze TOP's, namelijk bij het Ambonezenbosje in de Carel-Coenraadpolder en bij Nieuwe Statenzijl. De plek van de TOP is van een afstand herkenbaar door de bijzondere vorm van een scheepsbaken. Een mooi startpunt voor de bijzondere fietsroute. Op een informatiepaneel kun je alles hierover lezen.

Deel deze pagina