Bijzondere activiteiten

Overige sporten

Peddel & Pedaal, golf, tennis, vliegen en skydiven. Ook dat is mogelijk in Oldambt. Leef je uit! Ook als je wat minder ervaren bent.

Vliegen, parachutespringen en skydiven

Vliegen, parachutespringen en skydiven

Ook vanuit de lucht is Oldambt adembenemend. Oostwold Airport biedt rondvluchten boven Groningen, de Wadden en het Duitse Ost-Friesland. Je vliegt in een vier- tot zespersoonsvliegtuig, desgewenst in een historische Boeing Stearman.

Parachutespringen en skydiven geven een kick. Bij Skydiven spring je op 3000 meter hoogte uit een vliegtuig. Je valt met 200 kilometer per uur naar beneden. Gedurende die vrije val maak je allerlei bewegingen in de lucht, zoals duiken, zweven en draaien. Je opent bijtijds je parachute en landt veilig op de grond. Je snapt dat alleen ervaren parachutespringers een dergelijke sprong mogen maken. Geen ervaring? Maak dan een tandemsprong. Samen met een instructeur spring je dan naar beneden. Een ultieme belevenis! Kijk op de website.

Peddel & Pedaal Oldambt

Peddel & Pedaal Oldambt

Kanovaren in combinatie met fietsen door een bijzonder stukje Groningen. Dat is Peddel & Pedaal. Er zijn twee routes.

In De Oldambtster Route vaar je 8 kilometer over het Oldambtmeer en door spannende slootjes. Onderweg kom je langs en door natuurgebied Reiderwolde en zie je de architectonische hoogstandjes van een woonwijk in Blauwestad. Op de fiets rijd je tien kilometer door kleurrijk Oldambt, aangemoedigd door de vele water- en weidevogels.

De Scheemda Route voert je 16 kilometer lang via kanalen en slootjes naar het schitterende Hondshalstermeer en langs ’t Swieneparadies. De fietsroute van negen kilometer gaat door het Midwolder bos, langs karakteristieke herenhuizen en het monumentale NS-station in Oud-Scheemda.

Start en finish zijn bij:
Hotel Restaurant In den Stallen
Oostereinde 10, 9672 TC Winschoten
info@indenstallen.nl
www.paddel-und-pedal.de

Golf in Oldambt

Golf in Oldambt

Aan de oevers van het Oldambtmeer, aan de rand van Blauwestad, ligt Pitch & Putt Oostwold. Het golfparcours ligt in de in ere herstelde slingertuin. Elke hole, elke hinderdernis is anders. Er zijn bunkers, zand en bomen een een paar flinke waterpartijen. De originele Groningse herenboerderij is gedeeltelijk gerestaureerd en het oorspronkelijke woonhuis is veranderd in een eetcafé. Ook zonder te spelen is een bezoek aan Pitch & Putt zeker de moeite waard. Vanaf het terras heb je een adembenemend uitzicht over de 800 hectare water van het Oldambtmeer.
Meer informatie? Kijk op de website!

Een balletje slaan op de tennisbaan

Een balletje slaan op de tennisbaan

De echte sportieveling kan zich uitleven op de tennisbaan in Midwolda. Op de kunstgras all weather baan van Blauwestadhoeve kan je het hele jaar door een balletje slaan. Baanverlichting zorgt ervoor dat je zelfs tot in de late uurtjes kunt doorspelen. Tennisrackets zijn eventueel te leen en ballen te koop.
Heb je weinig ervaring? Geen nood! Een tennisles behoort tot de mogelijkheden. En laat ook regen je niet tegen houden. Je kunt dan beach tennis spelen in de indoorbeachhal of waarom niet eens Speedminton uitproberen?
Kijk voor alle informatie en tarieven op de website van Blauwestadhoeve