Kinderen

Kinderen

Kinderen vervelen zich geen moment in Oldambt. Op en in het water in Blauwestad vermaken ze zich prima. Ook zijn er speeltuinen, kinderboerderijen en bij slecht weer amuseren ze zich met de zwijntjes in ’t Swieneparadies of in speelparadijs De Leeuwenborg. En als de kinderen het naar hun zin hebben...

Ach, wat lief…

 • De ANWB riep Kinderboerderij Winschoten in 2012 uit tot leukste uitje van de provincie Groningen. En terecht! In en om de kinderboerderij is van alles te beleven. Wat denk je van een rondrit met paard en wagen door het grote park? Je mag – als je durft en als de dieren dat leuk vinden – alle dieren zien en aaien. En dat zijn er heel wat: koeien, paarden, ezels, konijnen, kippen, cavia's. Meer weten? Kijk op de website! 
   
 • “Het varken moet weer onder de mensen komen”, zo vond Violette Sanders, stichtster van ’t Swieneparredies aan het Termunterzijldiep in Nieuw Scheemda. En dat lukt aardig, want sinds de feestelijke opening in 1999, kwamen al duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland bij Violette en haar varkens over de vloer. Kinderen kunnen in de grote schuur van de statige Oldambtster herenboerderij van dichtbij zien hoe varkens eten, slapen en spelen. Meer weten? Kijk op de website! 
   

Andere kinderboerderijen Oldambt:

Uuuuuren spelen en speuren

 • De monumentale Oldambtster boerderij 
van Indoor speelparadijs De Leeuwenborg is inderdaad een waar speelparadijs. Je kunt ook midgetgolfen en heerlijk pannenkoeken eten! Meer weten? Kijk op de website!
   
 • Alleen al door de prachtige namen heb je zin om naar de Blauwestadhoeve in Midwolda te gaan. Want wat denk je van Blackminton, de Highland Games of Knotshockey? Maar ook een tennisclinic, de Pan&CakeFunFactory en zandkastelen bouwen zijn een goede reden om een afspraak te maken. Meer weten? Kijk op de website! 
   
 • Klauteren, dieren kijken, spelen en speuren doe je in de grote speeltuin en dierenweide 't Speulparadies in Beerta. Voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking is er een speciaal speeltoestel die alle zintuigen prikkelt. Je ouders hoeven zich niet te vervelen, want zij vermaken zich op het gezellige terras, waar je zelf misschien ook wel een ijsje of chips kunt kopen. Meer weten? Kijk op de website!
 • Vier buurtgenoten kregen in het najaar van 1957
 het geweldige idee om een speeltuin te bouwen in de wijk Sint Vitusholt. Boswachter De Jong maakte hen attent op een stuk grond. Van het een kwam het ander en de speeltuin is inmiddels al meer dan een halve eeuw oud. Je kunt er iedere middag spelen, van 13.00 tot 17.00 uur. Behalve op zondag en bij slecht weer. Dan is Speeltuin Sint Vitusholt gesloten. Meer weten? Kijk op de website! 

Golfparty met frites!

Pitch & Putt is golf, maar dan op een kleinere baan. Ook voor gezinnen met kinderen is dit leuk om te doen. Ervaren hoef je niet te zijn en ook een golfpaspoort is niet nodig. Als groep van minstens vijf kinderen kan je bij Pitch & Putt ook meedoen aan een golfparty met frites en een kroket of frikandel. Meer weten? Kijk op de website!

Klinker voorjaar 2019

Beleefroute Slag bij Heiligerlee

Op een speelse manier de Slag bij Heiligerlee beleven? Dat kan. Er zijn twee avontuurlijke gemarkeerde wandelroutes aangelegd op loopafstand van de musea.

Ze voeren door de mooie natuurgebieden in De Hoogte (Heiligerlee) en in De Garst (Westerlee). Tijdens de route ontdekken kinderen het landschap, kunnen ze klimmen en klauteren, ontmoeten ze de hoofdrolspelers van de slag en stuiten ze op bijzondere ‘beleefplekken'. De route is  erg leuk voor kinderen, maar ook voor volwassene interessant en leerzaam.

Bij de route hoort een routeboekje en een wandelapp met extra informatie. Het routeboekje kost € 2,50 en is verkrijgbaar bij:

Een reportage van TV Noord geeft een leuke indruk van de Beleefroute.

Op, in en aan het water

 • Kinderen beleven een te gekke dag aan het Oldambtmeer in Blauwestad. In de natuurlijke speeltuin De Walvis op het strand vermaken ze zich uren. Grote en kleine kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen en zwemmen, surfen, zeilen, roeien en kanoën.
   
 • Kleiner en rustiger dan het Oldambtmeer is het strand aan de Beerster Koele, tussen Beerta en Winschoten. Hier zijn geen voorzieningen, maar ook in dit bijzondere natuurgebied kunnen kinderen zich uren vermaken.

Gezellig bowlen

Gezellig met het hele gezin bowlen! Dat kan op een van de vier banen in Hotel-Restaurant In den Stallen in Winschoten of bij Gasterij Smits in Midwolda. Bij beide is het te combineren met bijvoorbeeld een 3-gangen keuzemenu of uitgebreid buffet.
Meer weten? Kijk op Bowling Winschoten of Bowling Midwolda.

Tip: Een week lang zeilen

Tijdens de zomerweken van Zeilschool Blauwestad kun je een week lang zeilen of windsurfen. Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning. Daarom lunch je elke dag samen in de jachthaven of op het strand en op donderdagavond is er een barbecue. Je slaapt thuis of bij je ouders op je vakantieadres.
Meer weten? Kijk op de website!