Waterrecreatie

Oldambt op het Water

Met eigen of gehuurde boot een van de mooiste waterrijke gebieden van Nederland ontdekken. Of met een rondvaartboot… Dat er veel te ontdekken valt, staat als een paal boven water. Niet alleen op het Oldambtmeer en op de Dollard, onderdeel van Unesco Werelderfgoed de Waddenzee. Want kleiner, maar ook zeker de moeite waard, zijn het Hondshalstermeer en de Beertster Plas. Je kunt er surfen, zeilen, roeien, kanoën, zwemmen en vissen. 

Strand

Op het ruime strand van het Oldambtmeer bij Midwolda is het goed toeven. Er zijn een wandelboulevard, een grote speelplaats voor kinderen en een gezellig terras. Parkeergelegenheid is er ruim voldoende.
In juni 2013 heeft ook Blauwestad een eigen strand gekregen. Strand Zuid ligt bij het nieuwe Havenkwartier Blauwestad en heeft ook een ruime zonneweide.
Kleiner en rustiger is het strand aan de Beertster Plas, tussen Beerta en Winschoten. Hier zijn geen voorzieningen, maar de idyllische plek en het zwemwater zijn geweldig.

Rondvaarten

Met Pieter Dekker Rondvaarten en met de fluisterboot Welvoart ontdek je het Oldambtmeer vanaf het water. Het water stroomde pas in 2006 het meer in en dat maakt het natuurgebied bijzonder. De rondvaarten met gids zijn van april tot november. Vertrek vanuit de jachthaven van Midwolda.
Met wie je ook de rondvaart maakt: neem een verrekijker mee, zodat je ook de eilanden met de diverse vogels van dichtbij kunt bekijken.
Meer informatie? Kijk op Rondvaarten of Fluisterboot

Zeilen, surfen en bootverhuur

Wil je een zeil- of motorboot, kano of surfplank huren? Dat kan bij Zeilschool Bootverhuur Blauwestad aan het Oldambtmeer. Voor groepen zijn er (zeil)arrangementen, zoals een GPS-zeiltocht over het Oldambtmeer. Bij de zeilschool is het ook mogelijk om te leren zeilen en surfen.
Meer weten? Kijk op bootverhuur en zeilschool Midwolda

advertentie
Huningas bootverhuur 4 mei 2016

Blauwediepsluis

Blauwediepsluis

De sluis tussen het Winschoterdiep en het Oldambtmeer kan iedereen bedienen met sleutel of pasje, te verkrijgen bij de jachthaven in Winschoten (06-4601 6291) en bij het Toeristisch Informatiepunt Oldambt (0597-700 270).
Openingstijden sluis: van 8.00 tot 22.00 uur, van 1 mei tot 1 oktober. Buiten het vaarseizoen op afspraak. Informatie bij Waterschap Hunze en Aa's (0598 693 800)
De brochure ‘Varen in Groningen’, is tijdens het vaarseizoen verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatiepunt Oldambt.

Noordelijke vaarverbinding Blauwe Passage

In 2015 is de noordelijke vaarverbinding geopend. Deze Blauwe Passage is het kanaal van het Oldambtmeer naar het Termunterzijldiep. Met je boot kun je varen van Blauwestad naar bijvoorbeeld Termunterzijl, Appingedam en Delfzijl.
Meer weten? Kijk op Varen in Oldambt

Nieuwe Statenzijl

Nieuwe Statenzijl

Een bijzonder stukje Nederland vind je bij Nieuwe Statenzijl. Hier grenst Oldambt aan het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee en sta je aan de grens met Duitsland. Je kijkt uit over de kleine buitenhaven en de kwelder. De Dollard, zoals dit deel van de Wadden heet, maakt mensen stil. Een wandeling naar de Kiekkaaste, een vogelkijkhut op palen, midden in de kwelder, maakt je dag onvergetelijk. Het is de enige buitendijkse vogelkijkhut in Nederland. 

Jachthavens

In waterrijk Oldambt zijn acht jachthavens. Kijk voor uitgebreide informatie bij Jachthavens Oldambt