Zwemmen

Zwemmen in het Oldambtmeer

In de zomer kun je heerlijk buiten zwemmen bij het Oldambtmeer. Er zijn twee zandstranden met veilige zwemzones. In het Noorden een strand bij Midwolda en Strand Zuid aan de zuidkant.

Noordrand
Kinderen en volwassenen vermaken zich een hele dag aan de noordrand van het Oldambtmeer, in Midwolda. Op het grote zandstrand kun je lekker in de zon liggen en voor de kleintjes is er een speeltuin. Vanaf het terras bij het paviljoen heb je mooi zicht op de jachthaven en het water. 

Strand Zuid
Blauwestad heeft ook een eigen strand. Strand Zuid ligt bij het nieuwe Havenkwartier Blauwestad. Via een houten loopbrug loop je zo naar het strand met een ruime zonneweide. 

Beertster plas

Zwemmen kan ook in de Beertster Plas. Hier zijn geen faciliteiten, maar het water is schoon en op het strand kun je heerlijk beschut spelen of in de zon liggen.

Zwembaden

Openluchtzwembad De Ringberg in Scheemda is gedurende de zomermaanden geopend. Maar is het wat minder mooi weer, dan zijn de twee overdekte zwembaden ideaal: De Hardenberg in Finsterwolde en De Watertoren in Winschoten.