Mandolin Orange - + support: Michaela Anne

Mandolin Orange - + support: Michaela Anne

Dat de mandoline een belangrijke rol inneemt in de muziek van Mandolin Orange moge duidelijk zijn. Verder zijn het een viool en wat akoestische en elektrische gitaren waarmee Andrew Marlin en Emily Frantz uit North Carolina prachtige muziek weten te maken. Vrijdag 10 mei staat dit magische duo in De Oosterpoort voor een TakeRoot presents concert. Hier zullen zij het publiek inpalmen met de ontwapende schoonheid van hun stemmen die qua klankkleur prachtig bij elkaar passen.

Combinatie van genres

Mandolin Orange vermengt muzikale invloeden uit de Appalachen met bluegrass en countryfolk. Dit resulteert in uitermate boeiende muziek. Met deze bijzondere mix weten zij een prominente plek in te nemen in het kielzog van onder andere Gillian Welch en David Rawlings.

Nieuwe release

Na het album Blindfaller (2016) zal het duo in februari 2019 het nieuwe album Tides of Teardrops uitbrengen. De dood van Marlin’s moeder vormt de basis voor dit album, waarin de mooie herinneringen die Marlin aan zijn moeder heeft centraal staan. In het najaar wist het duo veel publiek al warm te maken met het nummer Golden Embers, dat zeer goed werd ontvangen. ‘’Door middel van virtuoos mandoline- en viool werk, word je totaal meegenomen in één van de hoekstenen van de countrymuziek.’’ (nieuweplaat.nl).

Puur en zacht

Geen schreeuw om aandacht, maar een dromerige en weloverwogen verzuchting. Teder, fijn geluid, gecombineerd met meeslepende sounds en poëtische teksten. Vrijdag 10 mei zal Mandolin Orange haar kunsten vertonen in de intieme Binnenzaal van De Oosterpoort.

Support: Michaela Anne

Puur, openhartig en oprecht; zo is de muziek van de Amerikaanse singer-songwriter Michaela Anne het beste te omschrijven. De verhalende diepgang en haar unieke stem, in combinatie met een vrolijke countrysound maken dat je bij het horen van haar nummers het liefst een enkeltje naar Nashville boekt. Lovende kritieken kreeg ze van The New York Times, Rolling Stone, Noisey en BBC Radio 2. Op vrijdag 10 mei zal Michaela Anne het voorprogramma verzorgen tijdens de show van Mandolin Orange!