Tellerlikker Festival

Cultureel en culinair festival in Winschoten op 3 en 4 september

Na het enorme succes van de eerste editie vorig jaar september komt er ook in 2016 weer een Tellerlikker Festival. Op zaterdag 3 en zondag 4 september opent de smakelijke ‘pruiverij’ van muziek, dans, theater en lekker eten in en rond Cultuurhuis De Klinker het nieuwe theaterseizoen. Naast professionele theateracts en optredens biedt het festival een podium aan amateurs uit de wijde regio, zoals koren, musici en singer/songwriters, popbands, muziek-, dans- en theatergroepen.

Culinaire uitmarkt

Culinaire uitmarkt

Buiten staan houten chalets en een aantal foodtrucks opgesteld. Vanuit de chalets en foodtrucks worden diverse hapjes aangeboden. Proeven staat op deze markt centraal. Wat dacht u van een vega pie met waldbeantjes en kaas, een broodje procureur met honing mosterd saus, internationale hapjes of gewoon een ijsje? Op de culinaire markt wordt betaald met muntjes. De muntjes kun je kopen bij de informatiebalie in Cultuurhuis De Klinker. Op de culinaire markt staan ook een karikatuurtekenaar en het theaterspektakel: De levende eettafel.

Culturele uitmarkt

Culturele uitmarkt

De tweede editie van het Tellerlikker Festival biedt naast een keur aan artiesten, koren, bands en amateurverenigingen op het gebied van muziek en theater ook een voorproefje van enkele professionele voorstellingen en concerten, die in het nieuwe seizoen  in Theater De Klinker te zien en te horen zijn. Cabaretgroep Vrouw Holland, Ernst (de Bende van) Beuving, Erwin de Vries en Bert Hadders & de Nozems staan zaterdag op het buitenpodium tegenover Cultuurhuis De Klinker.

Cultuurhuis De Klinker

Cultuurhuis De Klinker

In de zalen van De Klinker zijn weer vele voorstellingen en optredens, het Kunstencentrum houdt op zaterdag Open Huis en de Harbour Jazz Club zorgt op beide festivaldagen voor live jazz in het Leescafé.  Op zondag is het buitenpodium het domein van Groningse bands in allerlei stijlen, van pop tot soul en fusion. In de Rabozaal is er zaterdag toneel en het Winschoter Stadsjournaal. Op zondag staat er nieuw talent uit de regio, die strijden om de Publieksprijs voor meest aansprekende act.

Bibliotheek & Leescafé

Bibliotheek & Leescafé

Op beide dagen is er een boekenmarkt en kun je kennis maken met het boekenrobotje 'Bee Bot'. Op de eerste verdieping wordt voorgelezen. Voor informatie: kijk op de borden en monitoren.
Het Leescafé van de bieb wordt tijdens het festival omgetoverd tot horeca-etablissement met live muziek.

Open huis Kunstencentrum de Klinker

Open huis Kunstencentrum de Klinker

Op zaterdagmiddag van 13.00 – 17.30 uur houdt het kunstencentrum ‘Open Huis’. Het Kunstencentrum biedt cursussen voor muziek, theater, dans en fotografie. Voor informatie over de lessen en cursussen, presentaties en workshops kun je terecht op de 2e verdieping van Cultuurhuis De Klinker.

Kinderplein

Kinderplein

Kinderen kunnen zich op het kinderplein uitleven op een springkussen, zich laten schminken, snoepen van popcorn of een mooie kleurplaat tekenen. Daarnaast staan op zaterdag Bumba en Brandweerman Sam klaar voor een Meet & Greet. Het duo met zonder jas zingt kinderliedjes voor peuters en kleuters.

Openingstijden Tellerlikker Festival 2016

Zaterdag 3 september 13.00 – 20.00 uur
Zondag 4 september van 13.00 – 18.00 uur

Locaties

Culturele en culinaire markt
In en rond Cultuurhuis De Klinker
Mr. DU Stikkerlaan 251, 9675 DG Winschoten

Extra podium met publieke tribune (zaterdag)
Centrum Winschoten: parkeerterrein naast Hema

Fiat 500 expositie (zaterdag)
Optocht vanaf Marktplein via Torenstraat en Langestraat naar het Oldambtplein

Jazzcafé (zondag)
Harbour Jazz Club
Havenkade Oost 3, 9672 BB Winschoten

Podium centrum Winschoten

Podium centrum Winschoten

Op de zaterdag is er een extra podium met publieke tribune op het parkeerterrein naast de Hema, in het hart van winkelend Winschoten. Liefhebbers van shantykoren, harmonie, fanfare en bluegrass kunnen daar hun hart ophalen. 

Fiat 500 stoet

Fiat 500 stoet

Vanaf het Marktplein vertrekt zaterdag om 13.00 uur een stoet van 150 Fiat 500-tjes met daarin o.a. Bumba en Brandweerman Sam. Via de Torenstraat en Langestraat rijden zij richting het Oldambtplein, om daar tot 15.30 uur tentoongesteld te worden. Kinderen kunnen met hun TV-helden op de foto op het Kinderplein, waar van alles te doen is, zoals een springkussen, schminken en kleurplaten kleuren.

Jazzcafé

Jazzcafé

De Harbour Jazz Club Winschoten presenteert zondag van 15.30 tot 18.00 uur live jazz onder het genot van een hapje en een drankje.

Deel deze pagina