Theaters

Theaters in Oldambt

Het culturele leven bruist in Winschoten. Cultuurhuis De Klinker biedt plaats aan een modern theater, kunstencentrum en bibliotheek. Bijzonder in de zomer zijn de voorstellingen en optredens in het Amfitheater in natuurgebied Reiderwolde, aan de voet van het rode torentje tussen Beerta, Winschoten en Finsterwolde.

Cultuurhuis De Klinker

Cultuurhuis De Klinker

Het Oldambt heeft sinds maart 2015 een prachtig nieuw cultuurcentrum. De Klinker is hét gebouw waarin theater, kunstencentrum, bibliotheek en hun gebruikers ieder een eigen plek hebben. Ook een filmhuis/bioscoop en de lokale omroep RTV LOGO vinden er onderdak. Het theater beschikt over een grote en kleine zaal. 

In De Klinker komt expressie niet alleen tot uiting in toneelspel, dans en muziek. Het geeft ruimte aan een 24-uurs culturele levendigheid. Door de centrale ligging in Winschoten passeren bewoners dagelijks het cultuurhuis, waar ze van cultuur kunnen genieten in het theater, de bibliotheek, het kunstencentrum of de radiostudio. Nagenieten van de voorstelling onder het genot van een hapje en een drankje kan in theatercafé Koperen Kees.

Kijk voor het actuele programma op de website van In de Klinker.

Klinker mei 2019

Amfitheater Reiderwolde

Amfitheater Reiderwolde

Al van verre is het amfitheater in natuurgebied Reiderwolde te herkennen. Op de heuvel ernaast staat namelijk een steenrode uitkijktoren van 7.20 meter. Van bovenaf heb je weids uitzicht over het hele gebied. Het Amfitheater is niet alleen bestemd voor voorstellingen. Ook voor excursies en educatie is het geschikt.

De Tramwerkplaats

Eigenlijk zou de oude tramwerkplaats met de grond worden gelijk gemaakt. Maar toen cultuurcentrum De Klinker moest worden gesloopt en er nog geen nieuw theater was, werd het pand omgetoverd tot kleinschalig theater met een vlakke vloerzaal. En wat bleek? De voorstellingen trokken veel mensen die het meer dan naar hun zin hadden. De naastliggende loods kreeg de functie van productiehuis met atelier-, dans- en theaterruimte. De Tramwerkplaats is nu een soort theaterlaboratorium: talent voor kunst wordt hier ontdekt, gekoesterd, ontwikkeld én ingezet voor eigen kunstproducties. De brasserie is omgetoverd tot de Harbour JazzClub Winschoten. Een plek om af te spreken voor lunch of borrel en te luisteren naar live muziek. Het cultureel erfgoed in Winschoten heeft zo een nieuwe functie gekregen.

Kijk hier welke voorstellingen je kunt bezoeken!

www.uitagendaoldambt.nl