Tuinen

Tuinen in Oldambt

Winschoten staat bekend als de Roos in de Regio. Wie het Winschoter Rosarium bezoekt, weet waarom! Met de gele koolzaadvelden in het voorjaar en de vele slingertuinen is ook de rest van Oldambt een boeiende en bloeiende regio. Ga eens lekker struinen door de diverse bezoekerstuinen!

Rozen en rododendrons in Rosarium

In de zomermaanden staan in het Rosarium 20.000 rozen van 320 verschillende soorten in volle bloei. In het voorjaar kun je genieten van de 7.000 prachtig bloeiende rododendrons. Logisch dus dat mensen van heinde en ver komen om de bloeiers te bewonderen. In het Rozenpaviljoen kun je heerlijk eten en bij mooi weer relaxed met een drankje en hapje op het terras zitten.

Groenmarkt in Winschoten

Groenmarkt in Winschoten

Wie van groen houdt, mag de Groenmarkt elk jaar op de eerste zaterdag in juli niet missen! Op deze markt, in het Rosarium van het stadspark in Winschoten, vind je allerhande tuinplanten, tuinmeubelen en tuingereedschap. Uiteraard ontbreken de rozen niet. Winschoten is immers de Roos in de Regio.

Slingertoene of slingertuinen?

Slingertoene of slingertuinen?

In de 19e eeuw vierde ook in Oldambt de Engelse landschapsstijl hoogtij. Formele tuinen veranderden in romantische parken. Deze Slingertoenen, of Slingertuinen, hebben onverwachte doorkijkjes. De gevel van boerderij of villa weerspiegelt in de vijver en lijkt daardoor nog voornamer. In het zacht glooiende gazon lopen zorgvuldig aangelegde slingerpaden. In de zomer geven rozen en perkbloemen kleur aan de tuin. Een deel van deze tuinen is op afspraak te bezichtigen. Download de Slingertuinenroute Oldambt voor fiets en auto.
Meer weten? Kijk op de website! www.hettuinpadop.nl of tuinen.groningen.nl

Geel en goud

Geel en goud

In het voorjaar kleurt een groot deel van Oldambt geel. Van april tot juni bloeit het koolzaad en ligt een gele deken over de regio. Je wordt er helemaal vrolijk van.
Later in de zomer wuift het gouden graan over de velden. Heerlijk om tussendoor te fietsen! Overigens is de bijnaam van Oldambt niet voor niets De Graanrepubliek. De schrijver Frank Westerman introduceerde de term in zijn boek over de historie van de regio en De Graanrepubliek is inmiddels een begrip.