Rozenfestival Winschoten

Rozenfestival Winschoten op 6 en 7 juli 2019

Rosarium het decor van het Rozenfestival

Op 6 en 7 juli vindt wederom het Rozenfestival plaats in het Rosarium van Winschoten. Net als voorgaande jaren bestaat het festival uit een vijftal onderdelen. Naast de traditionele Groenmarkt is er ook aankomende zomer weer een muziekpodium, foodplein, kinderplein en cultuurplein. Naar schatting tussen de 8.000 en 10.000 bezoekers vinden hun weg naar het Rosarium en kunnen genieten van de gemoedelijke sfeer, de mooie muziek, het heerlijke eten, de prachtige voordrachten door dichters en het zeer uitgebreide kinderplein.

Groenmarkt

Groenmarkt

De jaarlijkse Groenmarkt is de basis van dit 2-daagse festival. Dit evenement is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste terugkerende publiekstrekkende evenementen in Winschoten. Elk jaar verkopen zo’n 60 standhouders hun waren. Daarmee is het Rosarium volledig gevuld met stands gerelateerd aan de tuin en groen. Planten, tuinmeubelen, tuindecoratie, tuinarchitecten, alles wat er te bedenken valt binnen het thema groen is in dat weekend te vinden in Winschoten.

Foodplein

Foodplein

Voor lekkere en bijzondere hapjes kun je terecht op het foodplein. Lokale horeca-ondernemers en foodtrucks uit heel Nederland zetten hun beste beentje voor om de heerlijkste gerechten te bereiden. Op een dekentje tussen de rozenperken genieten van bijvoorbeeld Duitse bratwurst, churros, broodje pulled pork of poffertjes. Wie wil dat nu niet?

Muziekpodium

Muziekpodium

Ook op het muziekpodium staan dit jaar weer een aantal nieuwe namen. Op zaterdag wordt er akoestisch gespeeld door onder andere May and June, een singer-songwriter duo en solisten als Youngest en Kira Dekker.
Zondag gaat de volumeknop wat harder met optredens van onder andere Ralph de Jongh, Seewolf en Alloway.

Kinderplein

Kinderplein

Ook voor de allerkleinste bezoekers wordt er enorm veel georganiseerd. De kinderen kunnen zich laten schminken, klimmen op de klimwand of spelen op de andere speeltoestellen. Ook kunnen ze genieten van het kindertheater. Ze hoeven zich geen moment te vervelen. Het kinderplein is op beide dag geopend vanaf 13.00 uur.

Cultuurplein

Cultuurplein

Om in de poëtische sfeer te komen van ´t Oldambt is er dit jaar weer een mooie combinatie van natuur en cultuur. Op het Cultuurplein kun je luisteren naar de prachtige gedichten van dichters uit de regio, Stadsdichteres Bianca Holst en het Dichter bie ons-collectief. Op zaterdag speelt het blokfluit ensemble Rosa Nova mooie muziek als intermezzo tussen de poëzie. De dichters zullen op beide dagen hun gedichten in meerdere blokken laten horen. Ook worden er Poëzie-workshops aangeboden. 

Rosarium Winschoten

Rosarium Winschoten

Het Rosarium is een proeftuin voor rozen en werkt mee aan het keuren en ontwikkelen van goede rozensoorten. In totaal zijn er in het Rosarium in Winschoten circa twintigduizend rozen te zien van 320 verschillende rassen. Bijna tachtig procent van de wereldproductie van rozenonderstammen wordt in de regio Winschoten gekweekt. In 2017 is er ter ere van het 50-jarig bestaan van het Rosarium een roos vernoemd naar Hare Majesteit Koningin Máxima. De roos genaamd Koningin Máxima is vanaf nu permanent te bewonderen in vak 117.

Foto © Flip Slik

Sponsoring

Openingstijden Rozenfestival

Zaterdag 6 juli 2019 10.00 - 18.00 uur
Zondag 7 juli 2019 10.00 - 18.00 uur

Gratis toegang!

Locatie: Rosarium in stadspark Winschoten,
bereikbaar vanaf de Mr. D.U. Stikkerlaan.
De parkeerplaatsen worden met borden aangegeven.

Programma muziekpodium

De presentator van de zaterdag is Martin Zemering

12.00 - 12.20 Opening festival
13.00 - 13.30 May and June
14.30 - 15.00 Marco Veldman
15.45 - 16.15 Kira Dekker
16.45 - 17.30 Youngest

De presentator van de zondag is Martin Zemering.

11.30 - 12.30 Seewolf
13.15 - 13.45 Ralph de Jongh
14.15 - 14.45 Ralph de Jongh
15.30 - 16.45 Alloway

Deel deze pagina