Rozenfestival Winschoten

Rozenfestival Winschoten op 6 en 7 juli 2019

Rosarium het decor van het Rozenfestival

Op 6 en 7 juli vindt wederom het Rozenfestival plaats in het Rosarium van Winschoten. Net als voorgaande jaren bestaat het festival uit een vijftal onderdelen. Naast de traditionele Groenmarkt is er ook aankomende zomer weer een muziekpodium, foodplein, kinderplein en cultuurplein. Naar schatting tussen de 8.000 en 10.000 bezoekers vinden hun weg naar het Rosarium en kunnen genieten van de gemoedelijke sfeer, de mooie muziek, het heerlijke eten, de prachtige voordrachten door dichters en het zeer uitgebreide kinderplein.

Groenmarkt

Groenmarkt

De jaarlijkse Groenmarkt is de basis van dit 2-daagse festival. Dit evenement is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste terugkerende publiekstrekkende evenementen in Winschoten. Elk jaar verkopen zo’n 70 standhouders hun waren. Daarmee is het Rosarium volledig gevuld met stands gerelateerd aan de tuin en groen. Planten, tuinmeubelen, tuindecoratie, tuinarchitecten, alles wat er te bedenken valt binnen het thema groen is in dat weekend te vinden in Winschoten.

Foodplein

Foodplein

Voor lekkere en bijzondere hapjes kun je terecht op het foodplein. Lokale horeca-ondernemers en foodtrucks uit heel Nederland zetten hun beste beentje voor om de heerlijkste gerechten te bereiden. Op een dekentje tussen de rozenperken genieten van bijvoorbeeld verse patat, Duitse bratwurst of een Vietnamese sandwich. Wie wil dat nu niet?

Muziekpodium

Muziekpodium

Ook op het muziekpodium staan dit jaar weer grote namen uit het Noorden. Binnenkort maken we de line-up bekend.

Kinderplein

Kinderplein

Ook aan de jongsten onder ons wordt gedacht. We stellen een leuk programma samen zodat de kinderen zich kunnen uitleven.  

Cultuurplein

Cultuurplein

Het Cultuurplein is bedoeld voor jong talent dat vol passie zijn/haar favoriete bezigheid laat zien. Ook zijn er dichters die hun meest aansprekende gedicht aan het publiek overbrengen.

Rosarium Winschoten

Rosarium Winschoten

Het Rosarium is een proeftuin voor rozen en werkt mee aan het keuren en ontwikkelen van goede rozensoorten. In totaal zijn er in het Rosarium in Winschoten circa twintigduizend rozen te zien van 320 verschillende rassen. Bijna tachtig procent van de wereldproductie van rozenonderstammen wordt in de regio Winschoten gekweekt. In 2017 is er ter ere van het 50-jarig bestaan van het Rosarium een roos vernoemd naar Hare Majesteit Koningin Máxima. De roos genaamd Koningin Máxima is vanaf nu permanent te bewonderen in vak 117.

Foto © Flip Slik

Sponsoring

Openingstijden Rozenfestival

Zaterdag 6 juli 2019  
Zondag 7 juli 2019  

Gratis toegang!

Locatie: Rosarium in stadspark Winschoten,
bereikbaar vanaf de Mr. D.U. Stikkerlaan.
De parkeerplaatsen worden met borden aangegeven.

Deel deze pagina