Rozenfestival Winschoten

Rozenfestival Winschoten op 1 en 2 juli 2017

50 jaar Rosarium Winschoten

In 2017 bestaat het Rosarium in Winschoten 50 jaar en dat mag niet ongemerkt voorbij gaan. Het Rosarium zal daarom op 1 en 2 juli het decor zijn van het eenmalige Rozenfestival dat speciaal hiervoor wordt georganiseerd. De basis van het festival is de bekende en jaarlijks terugkerende Groenmarkt, een sfeervolle markt waarbij alles op het gebied van bloemen, planten en overige tuinartikelen te verkrijgen is. De Groenmarkt wordt aangevuld met een Foodplein (alles op het gebied van eten en drinken) en een Cultuurplein (muziekpodium met optredens, dichters in de tuin, beeldenexpositie en nog veel meer).
 

Standhouders gezocht: Groenmarkt

Standhouders gezocht: Groenmarkt

De Groenmarkt vindt dit jaar maar liefst twee dagen plaats. De waren die op de Groenmarkt worden aangeboden zijn veelzijdig, denk hierbij aan: bloemen of (terras-)planten, bol- en knolgewassen, decoratie voor in de tuin, vijverbenodigdheden, tuingereedschap, kunst en beelden, maar ook curiosa. Iedere tuinbewonderaar  kan op deze markt informatie inwinnen, ideeën opdoen of iets leuks aanschaffen.

Wilt je als standhouder meedoen aan de Groenmarkt, stuur dan een mail naar bianca.dewinter@marketingoldambt.nl.

Standhouders gezocht: Foodplein

Standhouders gezocht: Foodplein

Eén van de onderdelen van het Rozenfestival is het Foodplein. Het Foodplein wordt ingericht met een combinatie van houten chalets (uitsluitend voor lokale horeca-ondernemers) en mobiele foodstands/foodtrucks uit heel Nederland. Hier kunnen (horeca) ondernemers en aanbieders van ‘food-products’ zich presenteren met proeverijen, streekproducten en culinaire lekkernijen uit binnen- en buitenland. 

Wil je als (lokale) standhouder meedoen aan het Foodplein, stuur dan een mail naar info@marketingoldambt.nl.

Muziekpodium

Muziekpodium

Voor het muziekpodium wordt een gevarieerd en aansprekend muziekprogramma samengesteld. Het programma, dat zich richt op een breed publiek van jong tot oud, bestaat uit een mix van professionele en semi-professionele artiesten en bands (landelijk en regionaal). Ook krijgen amateurverenigingen een plek in de programmering. Omdat het festival zich richt op een breed publiek, is het de insteek om zoveel mogelijk genres te programmeren. Daarbij denken wij aan streektaal-, pop-, jazz-, blues-, en (toegankelijke) kamermuziek. 
Aangezien het festival zich in de marketing en communicatie ook richt op de Duitse/Ostfriese markt, worden er ook Duitstalige artiesten opgenomen in de programmering.

Dichters in de tuin en talenten in de knop

Dichters in de tuin en talenten in de knop

In het Rosarium wordt een speciaal en sfeervol ‘dichters en talenten’-pleintje ingericht. Lokale en regionale dichters/talenten worden uitgenodigd om een gedicht voor te dragen, een muziekinstrument te spelen of een lied te zingen.

Wil je als artiest meedoen aan het Dichters- en Talentenplein, stuur dan een mail naar thea.gielleit@gemeente-oldambt.nl.

Openingstijden Rozenfestival

Zaterdag 1 juli 2017 10.00 - 18.00 uur
Zondag 2 juli 2017 12.00 - 17.00 uur

Gratis toegang!

Locatie: Rosarium en Stadspark Winschoten,
bereikbaar vanaf de Mr. D.U. Stikkerlaan

Jaar van de Roos

Van april t/m september

Naast het 2-daagse Rozenfestival wordt in het zomerseizoen (april t/m september) ook het Jaar van de Roos georganiseerd met de volgende activiteiten:

Ambassadeursactie

Ambassadeurs gezocht!
Word jij ambassadeur van het Rozenfestival? Voor de viering van het 50-jarig bestaan van het Rosarium in Winschoten zijn we op zoek naar 50 ambassadeurs.
Heb je een verwijzing in je naam naar ‘Roos’ (bijvoorbeeld Rosa of Rozema), verricht je werkzaamheden die een relatie hebben met een ‘roos’ (bijvoorbeeld rozenkweker of rozenverkoper), heb je een hobby waarin de ‘roos’ verwerkt is (bijvoorbeeld rozenzeepjes maken, maar ook iemand die boogschieter is: ‘een schot in de roos’) en woon/werk je in de gemeente Oldambt? Dan kan je je aanmelden als ambassadeur van het Rozenfestival. 
Voor aanmelden of meer informatie over het Rozenfestival, kan je een mail sturen naar info@marketingoldambt.nl.

Flyer 'Word jij ambassadeur'

Openluchtgalerie

Diverse kunstenaars uit Oldambt en omstreken maken een kunstwerk, met ook hier het thema 'Roos', en exposeren deze tijdens de Openluchtgalerie. De beelden worden tijdens het Jaar van de Roos in het Rosarium tentoongesteld en worden daarnaast ook te koop aangeboden aan publiek. 
De organisatie van de Openluchtgalerie is in handen van Peter Meijer van Galerie Waarkunst. 

Scholenproject

Kunstenaar Luc Leenknegt gaat in samenwerking met OBS De Noordkaap en CBS De Lichtboei uit Oostwold een mooie aankleding maken voor het Rozenfestival. Hoe dit eruit komt te zien, is nog een verrassing.

Deel deze pagina