Fiets en Bad

Fiets en Bad

Deze T(R)IP leidt je op de fiets door het prachtige Oldambt waarna je heerlijk kunt ontspannen in het termaalbad in Bad Nieuweschans.

Fietsen in Oldambt is eigenlijk in elk seizoen een belevenis. Als in het voorjaar het koolzaad bloeit, als in de zomer het graan wuift, als in de herfst de akkers zwart zien van de omgeploegde klei of als in de winter – dan heb je geluk - de sneeuw het landschap bedekt met een wit kleed.

Tijdens de fietstocht van 35 kilometer rij je door de polder. Dankzij de knooppunten is het eenvoudig om de route in korten. Na afloop is het heerlijk relaxen in Wellness- en kuurresort  Fontana in Bad Nieuweschans.

Fietstocht

Tijdens de fietstocht van 34 kilometer (ongeveer 2,5 uur fietsen) rij je door de polder. Dankzij de knooppunten is het eenvoudig om de route in te korten of uit te breiden. Na afloop is het heerlijk relaxen in Wellness- en kuurresort  Fontana in Bad Nieuweschans.

De fietstocht start bij Fontana Bad Nieuweschans en je rijdt via Nieuwe Statenzijl en Finsterwolde naar Nieuw-Beerta. Hoogtepunten zijn Vogelkijkhut Kiekkaaste, Grote Slapersluis Hongerige Wolf, Udema’s Molen Ganzedijk, Natuurgebied de Tjamme met Schotse hooglanders, het kerkje van Nieuw-Beerta en vele monumentale herenboerderijen.

De knooppunten zijn 26, 23, 22, 21, 20, 76, 19, 18, 25 en 26.

Bad Nieuweschans

Bij terugkomst in Bad Nieuweschans check je in bij Fontana. Hier ga je heerlijk ontspannen in het thermaalbad en kom je tot jezelf in het rustpaviljoen. Of neem extra de tijd en breng een bezoek aan het Saunaplein of boek een lichaams- of gezichtsbehandeling. Een behandeling moet je wel van tevoren te reserveren. 

Fiets huren?

Je kunt natuurlijk je eigen fiets meenemen.
Huren kan ook bij Jan van Wachem 
€ 8,= per dag
Mettingstraat 23 -Bad Nieuweschans
Telefoon: 0597 521664

Je kan ook met de trein naar Bad Nieuweschans reizen - de fietsverhuur is ongeveer 15 minuten (1,2 km) lopen vanaf het station.

Fontana Bad Nieuweschans

Weg naar de Bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans
0597 - 527777
Entree van €16,00 tot €53,00 (inclusief sauna en diner)

Hoe laat?

De tijd kan je natuurlijk zelf bepalen. Als je na afloop van de fietstocht ook nog lekker wilt genieten van het thermaalbad in Bad Nieuweschans, dan is een vertrek in de ochtenduren aan te raden.

Suggesties voor lunch en diner

Café van der Paard of Cafetaria de Halte, naast elkaar gevestigd in Finsterwolde.

Openingstijden café: wo t/m vr vanaf 11.00 uur, za en zo 11.00-13.00 uur en vanaf 14.30 uur

Openingentijden cafetaria: wo t/m za vanaf 11.30 uur, zo vanaf 16.00 uur
Tevens oplaadpunt elektrische fiets

Brasserie ‘Bubbels’ of restaurant ‘Waters of the World’, beide gevestigd in Wellness- en kuurresort Fontana in Bad Nieuweschans.

Deel deze pagina