Vaarroutes

Varen in Oldambt

Met het ontsluiten van het Oldambtmeer met de Noordelijk gelegen Blauwe Passage, zijn in 2015 veel nieuwe vaarrecreatiemogelijkheden ontstaan. In de vaarbrochure "Varen in Oldambt" zijn drie prachtige vaarroutes beschreven die in mei 2015 al eens met veel flair werden beschreven in ANWB's Waterkampioen.

Vaarbrochure Oldambt

Rondje Blauwestad

Als je zin hebt om een paar uurtjes te varen om zo Blauwestad te ontdekken, dan is de vaarroute Rondje Blauwestad een passende optie. Af en toe aanmeren om van het mooie uitzicht te genieten of om een wandeling te maken in Natuurgebied Reiderwolde.

De rode uitkijktoren van Natuurgebied Reiderwolde zie je al van verre. Hier kun je prachtig wandelen, fietsen en... fruit plukken: appels, peren en pruimen. Naast de toren ligt een amfitheater en een natuurbegraafplaats.

Graanroute

Graanroute

De Graanroute leidt je in twee of drie dagen van Winschoten, via het Oldambtmeer, Nieuwolda en Termunterzijl over de Dollard en via Nieuwe Statenzijl en Bad Nieuweschans weer terug naar Winschoten. Houd bij deze route wel rekening met het tij en de sterke stroming in de Dollard.

Oldambtroute

De Oldambtroute is prachtig te varen in één of twee dagen en voert je van Winschoten, via het Oldambtmeer, naar Nieuwolda en via Scheemda weer terug naar Winschoten.

Voordat je Winschoten uitgaat, moet je even naar de historische haven van de stad varen. En als je er dan toch bent... Je hoeft slechts vijf minuten te lopen en je bent in hartje Winschoten waar je heerlijk kan shoppen en uit eten gaan.

Vaarroutes Oldambt Vaarroutes Oldambt
Havenkwartier Blauwestad Havenkwartier Blauwestad
Kiekkaaste Nieuwe Statenzijl Kiekkaaste Nieuwe Statenzijl