Wellness

Thermen Bad Nieuweschans

Thermen Bad Nieuweschans

Drijf in het mineraalrijke Thermaalbad, zweet lekker uit in meerdere sauna’s en laat je verwennen met diverse ontspannende en verzorgende behandelingen. Ga terug naar de bron bij Thermen Bad Nieuweschans! Naar het eerste en meest complete wellness- en kuurresort van Nederland, voorheen bekend als Wellness- en kuurresort Fontana Bad Nieuweschans.

Relaxen in Thermen Bad Nieuweschans. De unieke combinatie van het mineraalrijke en heilzame Thermaalbad (36ºC), de verschillende saunafaciliteiten, de rust en weldaad van het rustpaviljoen, ontspannende en verzorgende behandelingen en het sfeervolle Hotel Thermen Bad Nieuweschans met alle bijbehorende faciliteiten. Dit alles (en meer!) maakt Thermen Bad Nieuweschans de ideale locatie om eens alles achter je te laten en weer als herboren huiswaarts te keren!

Saunaplein

Saunaplein

In het saunaplein vind je meerdere sauna’s, een stoombad, voetenbad, balneobad met jetstream, salarium en scrubzouthoek. Populair is de Kelosauna, gemaakt van speciaal geselecteerde boomstammen uit de poolcirkel. Deze 80ºC warme sauna met relatieve hoge luchtvochtigheid is voor de echte saunaliefhebber! Regelmatig zijn er opgietingceremonieën. In de milde Kruidensauna ervaar je een van de vier, dagelijks wisselende, kruiden, zoals lavendel, munt, anijs of rozemarijn. Regelmatig vinden hier ceremonieën met klankschalen plaats.

Behandelingen

Behandelingen

Maak het bezoek aan Thermen Bad Nieuweschans compleet met een behandeling in de studio’s voor Thalasso, huidverzorging, massage of solaria. Mooi te combineren met één van de dag- of hotelarrangementen. Of reinig het lichaam met een Sapvastenkuur, leef in het hier en nu tijdens de Mindfullness Meditatie of ontdek de regio met een wandelcoach.

Badjassenpark

Badjassenpark

Van de periode april tot en met oktober kun je in het grote, besloten park achter het wellness- en kuurresort lekker in je badjas wandelen. Kruip in een van de hangmatten, leef je uit op één van de fitnessapparaten in het park of spot de bijzondere vogels.
In juni wordt in het Badjassenpark de jaarlijkse Parkweek georganiseerd met diverse demonstraties en activiteiten.

Thermaalbad

Het Thermaalbad van Thermen Bad Nieuweschans is met 36°C lekker warm en bevat vele mineralen met een heilzame werking. De whirlpools, de massagestralen en de aangename temperatuur van het Thermaalbad maken dat je heerlijk tot rust komt.

Moment van rust

Gezien het effect van de diverse kuurfaciliteiten op uw lichaam, is het erg belangrijk om zo nu en dan een moment van rust te nemen. Dat kan in het sfeervolle rustpaviljoen van Thermen Bad Nieuweschans. Hier zijn de relax-lounge, de stilteruimte en de lavendelkamer. In de lavendelkamer wordt elke 10 minuten een mand met verhitte lavastenen in een badje van warm water met lavendelolie ondergedompeld. Daardoor ontstaat lichte stoom en de ruimte hult zich in lavendelgeur. De aangename warmte en de lavendelolie hebben een kalmerende werking.
Bij mooi weer kun je genieten van de zon op het terras en de ligweide. Wanneer je gebruik maakt van de sauna’s, kun je ook relaxen in de gezellige Saunalounge met twee haarden en een grote leestafel. Voor saunagasten is er gratis koffie en thee.

Meer informatie?

Kijk op de website www.thermenbadnieuweschans.nl